Saveti za akumulatore

Pravilno dopunjavanje akumulatora

Ukoliko imate problem sa startovanjem motora i morate dugo da verglate, to su Vam prvi indikatori da je Vaš akumulator "oslabio" i da su mu kapacitet i napon smanjeni. Za dopunu akumulatora najpre je potrebno da imate adekvatan punjač za punjenje akumulatora. Pročitaj više..


Pravilno odrzavanje akumulatora

Prvo i osnovno pravilo je da se u vozilo ugrađuje akumulator koji je 100% punog kapaciteta, jer kada se ugradi akumulator sa 70% kapaciteta, veoma se teško (osim ako se  automobil ne vozi duže vreme autoputem bez zastoja) dopunjava preko alternatora na 100% kapaciteta. Pročitaj više..

Kako izabrati akumulator

Prvo i osnovno pravilo pre kupovine novog akumulatora je da se proveri po kataloškim vrednostima koji akumulator preporučuje proizvođač vozila. Ljudi se često bez potrebe zaleću i kupuju akumulator po njegovoj kapacitivnosti zanemarujući druge bitne parametre. Pročitaj više..


Promena Akumulatora

Prvo isključite motor i izvadite ključeve (ili karticu) iz kontakt brave (ležišta kartice). Olovno-kiselinski akumulatori sadrže u sebi visoko zapaljiva isparenja, te bi menjanje akumulatora trebalo raditi u dobro provetrenim prostorijama, uz obavezno nošenje zaštitne opreme (rukavice i naočare). Pročitaj više..


 


 

 
 
elans.rs
Ime Kompanije Adresa Grad Kontakt
ELAN`S DOO Veselina Masleše 1/19
21400 Bačka Palanka
Bačka Palanka telefon: +381 21 21 000 33
office@elans.rs
Elan's Doo © 2020 Sva prava zadržana.